Ausma Ziemele - 2013. gada Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmijas laureāte

ausma_ziemele.jpgBIOGRĀFIJA

Dzimusi 1938. gada 15. janvārī. Mācījusies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā. Pēc Teātra fakultātes beigšanas sākusi strādāt Nacionālajā teātrī.

2013. gadā par nopelniem un ilggadēju darbu Latvijas Nacionālajā teātrī saņēma A. Amtmaņa-Briedīša prēmiju

Pieņemta darbā subretes ampluā - maza auguma, muzikāla un kustīga, tālab jaunībā nospēlējusi vairākas skaistas meiteņu un puiku lomas, no kurām nozīmīgākās ir Topsiks Alekseja Arbuzova “Tālajā ceļā” , temperamentīgā zvejniekmeitene Keka Karlo Goldoni “Kjodžas skandālā”, Dzilna Leona Paegles “Runga, iz maisa”, Ieviņa “Skroderdienās SIlmačos”, Džipsija Dzordža Fārkera “Kavalieru viltība” u.c.

Vēlāk darbojusies galvenokārt kā nelielu raksturlomu tēlotāja. Ilgus gadus bijusi Latvijas radio raidījuma “Atbildam jums, kāpēcīši” viena no diviem Tāpēcīšiem kopā ar kolēģi Veru Singajevsku.

90. gados dziedājusi teātra aktieru ansamblī “Ku-kū” kopā ar kolēģiem Maigu Grīnbergu, Daigu Gaismiņu, Zani Jančevsku un Uldi Norenbergu.

Pēc ilgāka radošā pārtraukuma jau 21. gadsimta pirmajā desmitgadē psiholoģiski smalki un jūtīgi strādājusi Slimnieka kopējas lomā (partnerībā ar Ēriku Brītiņu) Ināras Sluckas iestudētajos Noras Ikstenas “Amariļļos”.

back to top