Ivars Kļavinskis - 2013. gada Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmijas laureāts

ivars_klavinskis.jpgBIOGRĀFIJA

Dzimis 1983. gada 18. novembrī. 

16 gadu vecumā sāka mācīties Annas Eižvertiņas studijā.

Mācījies Rīgas 93. vidusskolā.

Beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursu Pētera Krilova vadībā.

RADOŠĀ, PROFESIONĀLĀ DARBĪBA

Nacionālā teātra aktieris kopš studiju beigšanas 2008. gadā, strauji kļūstot par vienu no savas paaudzes vadošiem aktieriem, īpaši veiksmīgi atveidojot t.s. sociāli ievirzītos varoņus no tautas. Ārēji robusts un vienkāršs ar jūtīgu sirdi un sarežģītu iekšējo pasauli, kas iekrīt acīs un raisa interesi, līdz ko vērīgi uz viņu paskaties - tā varētu raksturot virkni Ivara Kļavinska nospēlēto varoņlomu.

Ārpus šim lomām minams aristokrātiskās ievirzes varonis izrādē “Laiks un Konveju ģimene” (2014), kur Ivars Kļavinskis atveido cilvēku, kura jūtīgums un uzmanība pret otra pārdzīvojumiem ir neikdienišķi - proti, Alenu.

Pie spilgtām raksturlomām pieder Dons Elonio M. de Unamuno "Miglā", 2014, tomēr aktiera izcilā humora izjūta, kas daudz izmantota ārpus teātra sienām, izrādēs pagaidām bijusi vajadzīga retāk.

Savukārt laikā, kad Gēte teātru repertuāros neparādās nemaz, apstākļu sakritības rezultātā tieši Ivars Kļavinskis ar Gētes varoņiem teātra Jaunajā zālē sastapies pat divas reizes, nospēlējot gan Mefistofeli J.V. Gētes "Septiņos Faustos", 2010, gan Bomaršē J. V. Gēte "Klavigo", 2016.

back to top